Salát z pečené řepy s mozzarellou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 25 g
- Sodík 921 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 39.5 mg
- Draslík 2345.2 mg
- Vláknina 39415.8 mg
- Vitamín A 39415.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180C.
-
2
Omyté neoloupané řepy vložíme do dvojítého alobalu, na každou nalijeme lžíci octa, lžíci oleje, ochutíme solí, pepřem a uzavřeme. Pečeme asi 75minut.
-
3
Poté balíčky vyjmeme, necháme vychladnout uzavřené. Po rozbalení řepy oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Stejně nakrájíme i mozzarellu.
-
4
Na talíře rozložíme řepu, proklademe mozzarellou a dozdobíme lístky rukoly.
-
5
Na zálivku smícháme ve sklenici hořčici, 2lžíce balzamikového octa, 4lžíce oleje, ochutíme solí, pepřem a promícháme.
-
6
Zálivkou pokapeme salát a podáváme.