Penne s bílým zelím a mletým srnčím masem
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 500 g Zelí hlávkové bílé
- 250 g Srnčí maso
- 400 g Těstoviny Penne
- 250 ml Víno červené
- 125 ml Zvěřinový vývar
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Nové koření mleté
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.5 hrst Pažitka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 0.23 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Tymián sušený
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 101 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 49.6 mg
- Draslík 615.3 mg
- Vláknina 10125.2 mg
- Vitamín A 10125.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí maso omyjeme, osušíme a pomocí strojku na maso nahrubo nameleme. Oloupeme cibuli a mrkev, cibuli nakrájíme na větší kousky, mrkev na kolečka. Zelí omyjeme, košťál vykrojíme a vyhodíme. Zelí nakrájíme na nudličky nebo pomocí struhadla nastrouháme. Připravíme pažitku, opláchneme ji, osušíme a najemno nasekáme.
-
2
Na pánvi rozpálíme máslo. Slaninu pokrájíme na kostičky a vyškvaříme ji na másle. Přidáme cibuli a osmahneme ji do sklovita. K cibuli a slanině přidáme na pánev srnčí maso a za stálého míchání ho ze všech stran opečeme. Na pánev přidáme nakrájenou mrkev, zelí a vše dobře promícháme.
-
3
Ve sklenici smícháme červené víno a zvěřinový vývar a tímto podlijeme maso. Směs dochutíme rajčatovým protlakem, tymiánem, pepřem, novým kořením a solí, vše promícháme a na středním ohni asi 15 minut podusíme.
-
4
Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a upravíme na nahřáté talíře. Těstoviny přelijeme ragů ze srnčího masa, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.