Špagety s knedlíčky z mletého masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jehněčí maso
  • 150 g Hovězí maso mleté
  • 400 g Špagety
  • 100 g Hrášek mražený
  • 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 hrst Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 710 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 431 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 114.6 mg
  • Draslík 440.7 mg
  • Vláknina 4896.5 mg
  • Vitamín A 4896.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 359 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme česnek a cibuli, obojí nakrájíme na kostičky. Chilli papričku omyjeme, očistíme, napůl překrojíme, vyjmeme jádřinec a pod tekoucí vodou zbavíme jadýrek, omyjeme, osušíme a též nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, cibuli, chilli papričku, zamícháme a vše necháme zpěnit. Na pánev přidáme konzervu rajčat i se šťávou, dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou (podle chuti můžeme použít pálivou nebo sladkou). Takto připravenou omáčku povaříme asi 10 minut na mírném ohni pod pokličkou.

  • 3

    V míse smícháme jehněčí a hovězí mleté maso, přidáme vejce, strouhanku a vše prohněteme. Dochutíme solí a cayenským pepřem, přidáme mletou papriku. Z připravené masové směsi tvarujeme menší knedlíčky, které vkládáme do rajčatové omáčky, kde je asi 10 minut povaříme.

  • 4

    Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Zhruba 5 minut před dovařením těstovin přidáme do rajčatové omáčky hrášek.

  • 5

    Opláchneme šalvěj, osušíme a nasekáme na jemno. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a vložíme do omáčky. Vše promícháme, nastrouháme ovčí sýr. Těstoviny upravíme na talíře a podáváme posypané sekanou šalvějí a strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu