Špagety s knedlíčky z mletého masa
Suroviny
- 150 g Jehněčí maso
- 150 g Hovězí maso mleté
- 400 g Špagety
- 100 g Hrášek mražený
- 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 hrst Šalvěj čerstvá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá pálivá
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 0.09 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 710 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 18 g
- Sodík 431 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 114.6 mg
- Draslík 440.7 mg
- Vláknina 4896.5 mg
- Vitamín A 4896.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 359 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme česnek a cibuli, obojí nakrájíme na kostičky. Chilli papričku omyjeme, očistíme, napůl překrojíme, vyjmeme jádřinec a pod tekoucí vodou zbavíme jadýrek, omyjeme, osušíme a též nakrájíme na kostičky.
-
2
Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, cibuli, chilli papričku, zamícháme a vše necháme zpěnit. Na pánev přidáme konzervu rajčat i se šťávou, dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou (podle chuti můžeme použít pálivou nebo sladkou). Takto připravenou omáčku povaříme asi 10 minut na mírném ohni pod pokličkou.
-
3
V míse smícháme jehněčí a hovězí mleté maso, přidáme vejce, strouhanku a vše prohněteme. Dochutíme solí a cayenským pepřem, přidáme mletou papriku. Z připravené masové směsi tvarujeme menší knedlíčky, které vkládáme do rajčatové omáčky, kde je asi 10 minut povaříme.
-
4
Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Zhruba 5 minut před dovařením těstovin přidáme do rajčatové omáčky hrášek.
-
5
Opláchneme šalvěj, osušíme a nasekáme na jemno. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a vložíme do omáčky. Vše promícháme, nastrouháme ovčí sýr. Těstoviny upravíme na talíře a podáváme posypané sekanou šalvějí a strouhaným sýrem.