Zapečené plátky lilků s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Lilek
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rajčata
  • 70 g Veka
  • 60 g Strouhanka
  • 14 g Olej rostlinný
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 493.7 mg
  • Vláknina 10870.8 mg
  • Vitamín A 10870.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme semena, lilky opláchneme, odkrojíme stopku a lilky nakrájíme na podélné plátky a obalíme v mouce. Petrželovou nať a česnek nasekáme nadrobno. Veku nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Lilky po obou stranách osmažíme na oleji. Na másle osmažíme rajčata s petrželovou natí, česnekem a vekou. Směs osolíme a opepříme.

  • 3

    Plátky lilků vložíme do zapékací mísy, poklademe usmaženou směsí rajčat. Zasypeme strouhankou, zakapeme rozpuštěným máslem a zapečeme zhruba 10 minut v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu