Pečené telecí kotletky s bramborovou kaší
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1034 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 200 mg
- Draslík 1756.2 mg
- Vláknina 10697.5 mg
- Vitamín A 10697.5 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka.
-
2
Česnek oloupeme, opečeme na 1 lžíci oleje a rozmačkáme na kaši, kapary a tymián nasekáme nadrobno.
-
3
Z uvařených brambor slijeme vodu, rozmixujeme je a přidáme do nich kapary, 1 lžíci pečeného česneku a 4 lžíce olivového oleje. Důkladně promícháme, osolíme a opepříme.
-
4
Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje. Vložíme kotlety, které opékáme asi 5 minut z obou stran, dokud se dobře nezatáhnou a nezískají zlatohnědou barvu. Vyjmeme je z pánve, vetřeme do nich druhou lžíci opečeného česneku a 1 lžíci tymiánu, osolíme, opepříme a dáme do pekáče. Podlijeme polovinou vína a vývaru a dáme na 20 minut péci do trouby předehřáté na 180 °C. Když jsou kotlety upečené, vyjmeme je z pekáče, zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.
-
5
Do pekáče přilijeme druhou polovinu vína a vývaru, přidáme zbytek tymiánu a vaříme při střední teplotě 5 minut, dokud se šťáva nesvaří na polovinu.
-
6
Na nahřáté talíře naservírujeme bramborovou kaši, položíme 2 kotlety, zalijeme šťávou a ozdobíme větvičkou tymiánu.