Špízy pirátské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 ks Kukuřice
  • 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 224 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 77.3 mg
  • Draslík 244.8 mg
  • Vláknina 4843.7 mg
  • Vitamín A 4843.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na 15 kousků, které opepříme. Oloupeme a rozpůlíme cibuli. Překrojíme kukuřičné klasy napříč a papriky rozpůlíme. Odstraníme vnitřek papriky, stopky a nakrájíme je na 21 kousků.

  • 2

    Střídavě napichujeme kousky masa a zeleniny na jehly. První a poslední kousek na jehle bude maso.

  • 3

    Rozehřejeme v pánvi olej a špízy smažíme za častého otáčení 10 minut.

  • 4

    Před podáváním špízy osolíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu