Špízy pirátské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 6 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 77.3 mg
- Draslík 244.8 mg
- Vláknina 4843.7 mg
- Vitamín A 4843.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na 15 kousků, které opepříme. Oloupeme a rozpůlíme cibuli. Překrojíme kukuřičné klasy napříč a papriky rozpůlíme. Odstraníme vnitřek papriky, stopky a nakrájíme je na 21 kousků.
-
2
Střídavě napichujeme kousky masa a zeleniny na jehly. První a poslední kousek na jehle bude maso.
-
3
Rozehřejeme v pánvi olej a špízy smažíme za častého otáčení 10 minut.
-
4
Před podáváním špízy osolíme a ihned podáváme.