Bramborové rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Krůtí prsa
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 7 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Koření grilovací
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • 2 hrnek Rýže loupaná
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 758 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 490 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 1024.1 mg
  • Vláknina 13685.7 mg
  • Vitamín A 13685.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí maso nakrájíme na nudličky a promícháme s olejem, kečupem, prolisovaným česnekem, rozšlehaným vejcem a ochutíme grilovacím kořením. Necháme chvíli odležet.

  • 2

    Mezitím orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájenou papriku a žampiony, osmahneme, přidáme masovou směs a krátce podusíme.

  • 3

    Brambory nakrájíme na hranolky, rýži uvaříme.

  • 4

    Poté do pekáče navrstvíme postupně brambory, rýži a masovou směs. Zalijeme mlékem, přidáme kousky másla, posypeme nastrouhaným parmazánem a asi 30min zapečeme v rozehřáté troubě.

  • 5

    Dozdobíme rajčetem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu