Bramborové rizoto
Suroviny
- 300 g Krůtí prsa
- 100 g Sýr Parmezán
- 7 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Koření grilovací
- 1 stroužek Česnek
- 1 hrnek Mléko polotučné
- 2 hrnek Rýže loupaná
- 1 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 758 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 18 g
- Sodík 490 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 138 mg
- Draslík 1024.1 mg
- Vláknina 13685.7 mg
- Vitamín A 13685.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí maso nakrájíme na nudličky a promícháme s olejem, kečupem, prolisovaným česnekem, rozšlehaným vejcem a ochutíme grilovacím kořením. Necháme chvíli odležet.
-
2
Mezitím orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájenou papriku a žampiony, osmahneme, přidáme masovou směs a krátce podusíme.
-
3
Brambory nakrájíme na hranolky, rýži uvaříme.
-
4
Poté do pekáče navrstvíme postupně brambory, rýži a masovou směs. Zalijeme mlékem, přidáme kousky másla, posypeme nastrouhaným parmazánem a asi 30min zapečeme v rozehřáté troubě.
-
5
Dozdobíme rajčetem a ihned podáváme.