Vařené brambory restované na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 81 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1219 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 407.2 mg
- Vláknina 6600 mg
- Vitamín A 6600 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme plátky brambor, podle chuti osolíme a zvolna restujeme asi 5-7 minut. Průběžně promícháváme, aby se brambory orestovaly ze všech stran.
-
2
Podáváme jako teplou přílohu.