Dušené krůtí maso s žampióny a rajčaty
Suroviny
- 460 g Krůtí prsa
- 130 g Žampiony čerstvé
- 200 g Celer řapíkatý
- 200 g Cuketa
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Pepř citronový
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 14 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 80.8 mg
- Draslík 961.9 mg
- Vláknina 7277.1 mg
- Vitamín A 7277.1 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na nudličky o síle silné přibližně 2 cm, vložíme je do misky, mírně je osolíme (půl kávové lžičky). Malé žampiony očistíme, omyjeme a osušíme, pokud jsou větší, tak je přepůlíme. Zelenou papriku a malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek. Zelenou papriku a chilli papričku nakrájíme na proužky drobně posekáme. Řapíkatý celer s malou cuketou omyjeme a pokrájíme na kolečka, očištěnou cibuli s česnekem krájíme nadrobno.
-
2
Ve vysoké pánvi rozpálíme máslo s olejem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, poté přidáme celer a papriku s cuketou. Promícháme, restujeme 2 - 3 minuty, přidáme konzervovaná rajčata, vše ochutíme sladkou paprikou, tymiánem, pepřem. Znovu promícháme a restujeme přibližně další 2 minuty. Nakonec přimícháme krůtí maso a žampióny.
-
3
Pánev zakryjeme a při mírné teplotě maso dusíme přibližně 25 - 30 minut. Během dušení směs několikrát promícháme. Hotový pokrm podle chuti dosolíme.