Piškotová roláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 7 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 59.8 mg
- Draslík 42.7 mg
- Vláknina 500.5 mg
- Vitamín A 500.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Vajíčka rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky. V misce z bílků vyšleháme řidší sníh, postupně do něj zašleháme žloutky, 2 lžíce vroucí vody, cukr a nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva.
-
2
Na plech dáme pečicí papír, těsto na něj rovnoměrně rozprostřeme do tvaru obdélníku a pečeme v troubě přibližně 15 minut, dokud nemá zlatavou barvu.
-
3
Namočíme a vyždímáme čistou utěrku, posypeme ji trochou krupicového cukru. Upečený plát těsta na ni překlopíme, opatrně sundáme pečicí papír a pomocí vlhké utěrky těsto zarolujeme. Necháme 10 minut vychladnout.
-
4
Vyšleháme šlehačku. Vychladlou roládu robalíme a po celé ploše ji pomažeme jahodovou marmeládou. Pak naneseme šlehačku, roládu pomocí utěrky opět srolujeme a dáme do lednice asi na 20 minut ztuhnout. Roládu polijeme čokoládou.