Piškotová roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 100 g Marmeláda jahodová
  • 90 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 130 g Cukr krupice
  • 125 g Poleva čokoládová
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 59.8 mg
  • Draslík 42.7 mg
  • Vláknina 500.5 mg
  • Vitamín A 500.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Vajíčka rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky. V misce z bílků vyšleháme řidší sníh, postupně do něj zašleháme žloutky, 2 lžíce vroucí vody, cukr a nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  • 2

    Na plech dáme pečicí papír, těsto na něj rovnoměrně rozprostřeme do tvaru obdélníku a pečeme v troubě přibližně 15 minut, dokud nemá zlatavou barvu.

  • 3

    Namočíme a vyždímáme čistou utěrku, posypeme ji trochou krupicového cukru. Upečený plát těsta na ni překlopíme, opatrně sundáme pečicí papír a pomocí vlhké utěrky těsto zarolujeme. Necháme 10 minut vychladnout.

  • 4

    Vyšleháme šlehačku. Vychladlou roládu robalíme a po celé ploše ji pomažeme jahodovou marmeládou. Pak naneseme šlehačku, roládu pomocí utěrky opět srolujeme a dáme do lednice asi na 20 minut ztuhnout. Roládu polijeme čokoládou.

Komentáře k receptu