Hnědá omáčka se zeleninou a vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Celer bulvový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Petržel kořen
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 polévková lžíce Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 268.2 mg
  • Vláknina 4485 mg
  • Vitamín A 4485 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, do které vmícháme rajčatový protlak, zašleháme vývar a pod poklicí dusíme. Cibuli zpěníme na másle, přimícháme zeleninu, orestujeme do zlatova. Poté vmícháme k omáčce, osolíme, přilijeme víno, promícháme a na mírném ohni za častého míchání vaříme zhruba 40 minut, nakonec prolisujeme.

Komentáře k receptu