Hnědá omáčka se zeleninou a vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 74 g
- Sodík 274 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 268.2 mg
- Vláknina 4485 mg
- Vitamín A 4485 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme.
-
2
Z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, do které vmícháme rajčatový protlak, zašleháme vývar a pod poklicí dusíme. Cibuli zpěníme na másle, přimícháme zeleninu, orestujeme do zlatova. Poté vmícháme k omáčce, osolíme, přilijeme víno, promícháme a na mírném ohni za častého míchání vaříme zhruba 40 minut, nakonec prolisujeme.