Pečený losos s bramborami na rozmarýnu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 600 g Losos - filety
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 1267.8 mg
  • Vláknina 11808.8 mg
  • Vitamín A 11808.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nahrubo pokrájíme, rozmarýn nasekáme na jemno, lososa krájíme na plátky.

  • 2

    Trochou oleje vymažeme pekáček, do něj vložíme nakrájené brambory, posypeme rozkrájeným česnekem, rozmarýnem a pokapeme olivovým olejem. Pekáček vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 230 stupňů, pečeme 20 minut, až jsou brambory měkké.

  • 3

    Během pečení brambor připravíme lososa. Plátky ryby omyjeme, osušíme, pokapeme olejem, podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej, na něm pečeme lososa nejprve kůží dolů přibližně 4 - 5 minut, pak porce obrátíme a opečeme z druhé strany.

  • 5

    Opečeného lososa dáme na servírovací talíře, přidáme zapečené rozmarýnové brambory a pokapeme je vypečenou šťávou z pánve. Přidáme plátky citronu a podáváme.

Komentáře k receptu