Pečený losos s bramborami na rozmarýnu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 10 g
- Sodík 178 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 1267.8 mg
- Vláknina 11808.8 mg
- Vitamín A 11808.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nahrubo pokrájíme, rozmarýn nasekáme na jemno, lososa krájíme na plátky.
-
2
Trochou oleje vymažeme pekáček, do něj vložíme nakrájené brambory, posypeme rozkrájeným česnekem, rozmarýnem a pokapeme olivovým olejem. Pekáček vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 230 stupňů, pečeme 20 minut, až jsou brambory měkké.
-
3
Během pečení brambor připravíme lososa. Plátky ryby omyjeme, osušíme, pokapeme olejem, podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej, na něm pečeme lososa nejprve kůží dolů přibližně 4 - 5 minut, pak porce obrátíme a opečeme z druhé strany.
-
5
Opečeného lososa dáme na servírovací talíře, přidáme zapečené rozmarýnové brambory a pokapeme je vypečenou šťávou z pánve. Přidáme plátky citronu a podáváme.