Písecká hovězí pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 20 g
- Sodík 445 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 72.7 mg
- Draslík 87.2 mg
- Vláknina 1204.8 mg
- Vitamín A 1204.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prošpikujeme hovězí maso, osolíme, opepříme a opečeme na sádle.
-
2
Maso vyjmeme, na tuku osmažíme dozlatova na jemno nakrájenou cibuli, opět vložíme maso, mírně podlijeme vývarem a necháme dusit.
-
3
Maso vyjmeme, když je téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk a zaprášíme moukou, orestujeme.
-
4
Přidáme sardelovou pastu, vše zalijeme vývarem a necháme dobře provařit.
-
5
Nakonec omáčku přecedíme, vložíme do ní maso a znovu je zvolna dusíme doměkka.