Písecká hovězí pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sardelová pasta
  • 15 g Slanina vepřová
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 445 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 72.7 mg
  • Draslík 87.2 mg
  • Vláknina 1204.8 mg
  • Vitamín A 1204.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prošpikujeme hovězí maso, osolíme, opepříme a opečeme na sádle.

  • 2

    Maso vyjmeme, na tuku osmažíme dozlatova na jemno nakrájenou cibuli, opět vložíme maso, mírně podlijeme vývarem a necháme dusit.

  • 3

    Maso vyjmeme, když je téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk a zaprášíme moukou, orestujeme.

  • 4

    Přidáme sardelovou pastu, vše zalijeme vývarem a necháme dobře provařit.

  • 5

    Nakonec omáčku přecedíme, vložíme do ní maso a znovu je zvolna dusíme doměkka.

Komentáře k receptu