Řeřichová polévka s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 100 g Ořechy Kešu
  • 100 g Řeřicha
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 666 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 865.5 mg
  • Vláknina 10039.8 mg
  • Vitamín A 10039.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej, přibližně 10 minut podusíme pokrájenou cibuli a brambory. Mezitím si stranou na pánvi opražíme (bez oleje) kešu oříšky, poté je nahrubo nasekáme.

  • 2

    Do hrnce přidáme řeřichu včetně stonků a cca dvě minutky dusíme, přidáme vývar, sůl, pepř a vaříme přibližně dalších pět minut. Poté celý obsah přelijeme do mixéru, rozmixujeme do hladka. Na talíři polévku ještě ozdobíme oříšky.

Komentáře k receptu