Řeřichová polévka s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 27 g
- Sodík 666 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 865.5 mg
- Vláknina 10039.8 mg
- Vitamín A 10039.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej, přibližně 10 minut podusíme pokrájenou cibuli a brambory. Mezitím si stranou na pánvi opražíme (bez oleje) kešu oříšky, poté je nahrubo nasekáme.
-
2
Do hrnce přidáme řeřichu včetně stonků a cca dvě minutky dusíme, přidáme vývar, sůl, pepř a vaříme přibližně dalších pět minut. Poté celý obsah přelijeme do mixéru, rozmixujeme do hladka. Na talíři polévku ještě ozdobíme oříšky.