Zapečené maso s mraženou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kuřecí prsa
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 400 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 40 g Olej rostlinný
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 82.8 mg
  • Draslík 232.1 mg
  • Vláknina 9933.1 mg
  • Vitamín A 9933.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na polovině másla usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu a alespoň 15 minut za stálého míchání na mírném plameni vaříme. Poté necháme vychladnout. Mraženou zeleninu prolijeme vodou, necháme okapat a na zbylém másle osmažíme. Maso nakrájíme na kousky a osmažíme na oleji. Sýr nastrouháme nahrubo.

  • 2

    Do zchladlé smetanové omáčky zašleháme celá vejce, vmícháme prochladlou zeleninu, maso, osolíme a opepříme.

  • 3

    Směsí naplníme zapékací mísu, kterou jsme vytřeli olejem, v předehřáté troubě zapečeme. Zhruba 5 minut před dopečením posypeme sýrem a necháme roztavit.

Komentáře k receptu