Zapečené maso s mraženou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 38 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 82.8 mg
- Draslík 232.1 mg
- Vláknina 9933.1 mg
- Vitamín A 9933.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na polovině másla usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu a alespoň 15 minut za stálého míchání na mírném plameni vaříme. Poté necháme vychladnout. Mraženou zeleninu prolijeme vodou, necháme okapat a na zbylém másle osmažíme. Maso nakrájíme na kousky a osmažíme na oleji. Sýr nastrouháme nahrubo.
-
2
Do zchladlé smetanové omáčky zašleháme celá vejce, vmícháme prochladlou zeleninu, maso, osolíme a opepříme.
-
3
Směsí naplníme zapékací mísu, kterou jsme vytřeli olejem, v předehřáté troubě zapečeme. Zhruba 5 minut před dopečením posypeme sýrem a necháme roztavit.