Kroupy s jehněčími žebírky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Celer bulvový
  • 200 g Cibule
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 160 g Hříbky čerstvé
  • 800 g Jehněčí žebírka
  • 200 g Kroupy ječné
  • 5.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 5 dl Bujón hovězí
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 6 polévková lžíce Sýr balkánský
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 939 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 20499 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 126.5 mg
  • Draslík 1038.3 mg
  • Vláknina 17972.4 mg
  • Vitamín A 17972.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí žebírka zbavíme šlach a žilek, dobře je omyjeme a osušíme. Maso osolíme a silně opepříme.

  • 2

    Hřiby očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na silnější plátky. Kroupy dobře promyjeme a necháme je v sítu okapat. Celer, cibuli a česnek oloupeme a omyjeme. Celer pokrájíme na kostičky, cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno. Omyjeme nať petržele z celeru, drobně pokrájíme a odložíme do misky.

  • 3

    V zapékací míse rozpálíme 2 lžíce oleje a 3 lžíce másla. Hřiby a cibuli podusíme zhruba 2 minuty. Přidáme maso, česnek a osmažíme ho z každé strany dozlatova. Pak přidáme kroupy, konzervovaná rajčata i s nálevem, bujón, vše promícháme, zakryjeme poklicí a dáme do předem vyhřáté trouby.

  • 4

    Pečeme při 190°C přibližně 1-1,5 hodiny. Během pečení občas směs promícháme, podle potřeby, pokud jsou kroupy suché, přilijeme vodu.

  • 5

    Přibližně v polovině přimícháme celerovou nať.

  • 6

    Upečené maso se zeleninou a hříbky na talířích posypeme nastrouhaným balkánským sýrem a ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu