Grilované jehněčí maso s mátovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 658 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 40 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 146.6 mg
- Draslík 1624.3 mg
- Vláknina 12563.9 mg
- Vitamín A 12563.9 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kousky a vaříme v osolené vodě přibližně 15 minut, dokud nezměknou.
-
2
V misce smícháme máslo, jemně nasekanou mátu, kmín a trochu pepře, směs dáme do lednice vychladit.
-
3
Gril předehřejeme na vysokou teplotu. Plátky jehněčího masa okořeníme a grilujeme z každé strany přibližně 5 minut, dokud nejsou dostatečně propečené. Opečené maso zakryjeme alobalem a necháme odpočinout.
-
4
V průběhu grilování dáme do malého kastrůlku smetanu s trochou šafránu a zvolna prohřejeme. Slijeme uvařené brambory, rozmačkáme je a přidáme k nim smetanu se šafránem, podle chuti případně osolíme a opepříme.
-
5
Z lednice vyndáme vychladlé a ztuhlé mátové máslo, rozdělíme ho na jednotlivé porce masa a necháme na grilu prohřát, dokud se nerozpustí.
-
6
Grilované maso podáváme s bramborovou kaší, můžeme přidat snítku máty nebo plátek citronu.