Hovězí maso vařené se zeleninovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 5 g
- Sodík 1615 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 58 mg
- Draslík 618.7 mg
- Vláknina 6425 mg
- Vitamín A 6425 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 108 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso zalijeme vodou, osolíme a vaříme zvolna asi 2 hodiny doměkka. Maso scedíme, nakrájíme na kousky, trochu vývaru si ponecháme.
-
2
Cibuli a kousek citronu oloupeme, papriku zbavíme jádřince, pokrájíme nahrubo, vložíme do mixéru, přidáme stroužek česneku, přilijeme trochu vývaru z masa, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Hustotu omáčky regulujeme vývarem, omáčka by měla být krémová.
-
3
Porce masa rozdělíme na talíře a přelijeme rozmixovanou omáčkou.