Salát z červené řepy s avokádem
Suroviny
- 250 g Červená řepa
- 250 g Červená řepa sterilovaná
- 1 ks Avokádo
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Jablka
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Ocet jablečný
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 13 g
- Sodík 288 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 640.2 mg
- Vláknina 18662.2 mg
- Vitamín A 18662.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané avokádo nakrájíme na plátky, celer omyjeme a nakrájíme na kolečka, omyté jablko nakrájíme na kostičky. Vše dáme společně s červenou řepou do misky, promícháme a přikryjeme.
-
2
Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli oloupeme a jemně nakrájíme.
-
3
Dresink připravíme tak, že do malého hrnce dáme olivový olej, jablečný ocet, rajčatový protlak, přisypeme nakrájenou cibuli a přidáme prolisovaný česnek. Směs přivedeme do varu a za stálého míchání vaříme 2 až 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Omyté listy salátu rozdělíme na talíře, pokryjeme je směsí ovoce a zeleniny a pokapeme teplým dresinkem.