Salát z červené řepy s avokádem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Červená řepa
  • 250 g Červená řepa sterilovaná
  • 1 ks Avokádo
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 640.2 mg
  • Vláknina 18662.2 mg
  • Vitamín A 18662.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané avokádo nakrájíme na plátky, celer omyjeme a nakrájíme na kolečka, omyté jablko nakrájíme na kostičky. Vše dáme společně s červenou řepou do misky, promícháme a přikryjeme.

  • 2

    Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli oloupeme a jemně nakrájíme.

  • 3

    Dresink připravíme tak, že do malého hrnce dáme olivový olej, jablečný ocet, rajčatový protlak, přisypeme nakrájenou cibuli a přidáme prolisovaný česnek. Směs přivedeme do varu a za stálého míchání vaříme 2 až 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Omyté listy salátu rozdělíme na talíře, pokryjeme je směsí ovoce a zeleniny a pokapeme teplým dresinkem.

Komentáře k receptu