Celerová polévka s hruškou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 29 g
- Sodík 806 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 493.5 mg
- Vláknina 9880 mg
- Vitamín A 9880 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci na rozpáleném oleji osmahneme na kousky nakrájený celer, cibuli a hrušku. Přidáme citronovou šťávu a podusíme na mírném ohni cca 10 minut. Poté přidáme 200 ml vývaru a vaříme dalších 10 minut.
-
2
Na pánvi mezitím opečeme klobásku dozlatova. Poté, co se nám uvaří do měkka ovoce i zelenina ve vývaru, přelijeme vše do mixéru, přidáme pepř a sůl a rozmixujeme.
-
3
Nyní vše vrátíme do hrnce, dolijeme zbytek vývaru, přidáme na kousky nakrájenou klobásu, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.