Kuřecí špízy s ovocem a opékanými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 200 g Hlíva ústřičná
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 100 ml Omáčka sójová
  • 10 ml Víno portské
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 4 ks Brambory
  • 3 ks Jablka
  • 3 ks Nektarinka
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Koření grilovací
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 569 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 512 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 121.5 mg
  • Draslík 1310 mg
  • Vláknina 13009.5 mg
  • Vitamín A 13009.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá kuřecí prsa nakrájíme na kostky, oloupaná jablka a vypeckované nektarinky nakrájíme na stejné kousky. Slaninu nakrájíme na plátky a hlívu překrájíme na menší kousky.

  • 2

    Připravené suroviny střídavě napichujeme na jehly a špízy necháme 2-3 hodiny marinovat.

  • 3

    Příprava marinády: V míse promícháme sójovou omáčku s portským vínem, olejem, grilovacím kořením, kari kořením, prolisovaným česnekem a zázvorem.

  • 4

    Špízy opékáme na rozehřátém grilu po všech stranách spolu s rozpůlenými, ve slupce uvařenými bramborami.

Komentáře k receptu