Kuřecí špízy s ovocem a opékanými bramborami
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 200 g Hlíva ústřičná
- 600 g Kuřecí prsa
- 100 ml Omáčka sójová
- 10 ml Víno portské
- 10 ml Olej rostlinný
- 2 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 4 ks Brambory
- 3 ks Jablka
- 3 ks Nektarinka
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Koření grilovací
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 24 g
- Sodík 512 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 121.5 mg
- Draslík 1310 mg
- Vláknina 13009.5 mg
- Vitamín A 13009.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá kuřecí prsa nakrájíme na kostky, oloupaná jablka a vypeckované nektarinky nakrájíme na stejné kousky. Slaninu nakrájíme na plátky a hlívu překrájíme na menší kousky.
-
2
Připravené suroviny střídavě napichujeme na jehly a špízy necháme 2-3 hodiny marinovat.
-
3
Příprava marinády: V míse promícháme sójovou omáčku s portským vínem, olejem, grilovacím kořením, kari kořením, prolisovaným česnekem a zázvorem.
-
4
Špízy opékáme na rozehřátém grilu po všech stranách spolu s rozpůlenými, ve slupce uvařenými bramborami.