Slaninová omeleta s bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 16 g
- Sodík 656 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 382.4 mg
- Draslík 592 mg
- Vláknina 10480.2 mg
- Vitamín A 10480.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórky omyjeme a nakrájíme na kolečka, slaninu na proužky. Petrželovou nať, bazalku a mátu omyjeme a jemně nasekáme, sýr nastrouháme.
-
2
V pánvi zahřejeme olej, na něm za stálého míchání přibližně 5 minut opékáme kolečka pórku a plátky slaniny, dokud slanina nemá zlatavou barvu. Směs potom vložíme do misky, přidáme nasekanou petržel, bazalku a mátu, vše důkladně promícháme.
-
3
V jiné misce ušleháme vejce, mléko a sýr, podle chuti opepříme. Čtvrtinu této směsi vlijeme na pánev a s tou zakroužíme, aby směs pokryla dno i boky pánve. Pak přidáme čtvrtinu pórkové směsi a pečeme asi 1 minutu, dokud omeleta neztuhne. Vyjmeme ji z pánve a zarolujeme. Takto upečeme 4 omelety.
-
4
Podáváme je na lehce opečeném plátku chleba.