Majonéza s vejci a hořčicí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Olej olivový
  • 600 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 81.6 mg
  • Vláknina 92.5 mg
  • Vitamín A 92.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme. Žloutky propasírujeme, smícháme s hořčicí, bílky použijeme pro přípravu jiného pokrmu.

  • 2

    Do rozetřených žloutků postupně vmícháme olej, poté přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu.

  • 3

    Tato majonéza se hodí k zeleninovým salátům.

Komentáře k receptu