Hovězí guláš se sýrem a šunkou
Suroviny
- 750 g Hovězí kližka
- 100 g Šunka dušená
- 100 g Sýr Parmezán
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 15 g
- Sodík 398 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 21.6 mg
- Draslík 50.4 mg
- Vláknina 908.2 mg
- Vitamín A 908.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. V kastrole rozehřejeme sádlo a cibuli na něm osmažíme do světležluta.
-
2
Maso očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli a zprudka opečeme. Opečené maso zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme ostatní koření, osolíme a podlijeme. Dusíme do měkka. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme.
-
3
Hotový guláš posypeme na povrchu šunkou rozkrájenou na tenké nudličky a nastrouhaným parmezánem.