Thajský marinovaný losos s limetkovým dresinkem
Suroviny
- 675 g Losos obecný
- 150 ml Majonéza
- 4 kávová lžička Sůl
- 4 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Pepř červený celý
- 2 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 1 ks Zázvor celý
- 2 ks Citronová tráva
- 4 ks Limetka kafrová
- 1 ks Limetka
- 1 ks Chilli paprička
- 0.5 ks Limetka
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1082 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 87.8 mg
- Draslík 1577.7 mg
- Vláknina 3524 mg
- Vitamín A 3524 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 6.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, odstraníme šupiny, všechny kůstky a rozkrojíme rybu na dva filety.
-
2
V misce smícháme sůl, cukr, nastrouhaný zázvor, na tenké plátky nakrájenou lodyhu citronové trávy, natrhané listy kafrové limety, strouhanou limetkovou kůru a nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek. Přidáme rozdrcený pepř a nakrájenou korinadrovou nať. Čvrtinu této směsi vsypeme na talíř, vložíme na ni jeden filet kůží dolů, posypeme dalšími dvěma čtvrtinami směsi, zakryjeme druhým plátem masa kůží navrch a posypeme zbytkem koření. Zakryjeme fólií, zatížíme prkénkem, na chladném místě necháme 2 - 5 dnů marinovat. Mezitím maso několikrát obrátíme.
-
3
Dresink smícháme z majonézy, šťávy vymačkané z limety a nakrájeného koriandru.
-
4
Rybí filety vyjmeme z marinády, seškrábneme koření, nakrájíme maso na tenké plátky, dozdobíme čtvrtinkami kafrových limetek, snítkami koriandru a podáváme studené, s limetkovým dresinkem.