Thajský marinovaný losos s limetkovým dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 675 g Losos obecný
  • 150 ml Majonéza
  • 4 kávová lžička Sůl
  • 4 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Pepř červený celý
  • 2 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Citronová tráva
  • 4 ks Limetka kafrová
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 0.5 ks Limetka
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1082 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 87.8 mg
  • Draslík 1577.7 mg
  • Vláknina 3524 mg
  • Vitamín A 3524 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 6.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, odstraníme šupiny, všechny kůstky a rozkrojíme rybu na dva filety.

  • 2

    V misce smícháme sůl, cukr, nastrouhaný zázvor, na tenké plátky nakrájenou lodyhu citronové trávy, natrhané listy kafrové limety, strouhanou limetkovou kůru a nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek. Přidáme rozdrcený pepř a nakrájenou korinadrovou nať. Čvrtinu této směsi vsypeme na talíř, vložíme na ni jeden filet kůží dolů, posypeme dalšími dvěma čtvrtinami směsi, zakryjeme druhým plátem masa kůží navrch a posypeme zbytkem koření. Zakryjeme fólií, zatížíme prkénkem, na chladném místě necháme 2 - 5 dnů marinovat. Mezitím maso několikrát obrátíme.

  • 3

    Dresink smícháme z majonézy, šťávy vymačkané z limety a nakrájeného koriandru.

  • 4

    Rybí filety vyjmeme z marinády, seškrábneme koření, nakrájíme maso na tenké plátky, dozdobíme čtvrtinkami kafrových limetek, snítkami koriandru a podáváme studené, s limetkovým dresinkem.

Komentáře k receptu