Krevetová tamarindová směs
Suroviny
- 450 g Krevety tygří - loupané
- 6 ks Chilli paprička sušená
- 2 ks Cibule
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Vývar drůbeží
- 6 polévková lžíce Tamarindová pasta
- 1 polévková lžíce Česnek
- 2 polévková lžíce Šalotka
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 8 g
- Sodík 288 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 118.1 mg
- Draslík 984.6 mg
- Vláknina 30440 mg
- Vitamín A 30440 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Wok nebo větší pánev nasucho rozehřejeme a za stálého míchání osmahneme sušené chilli papričky. Během smažení dřevěnou vařečkou několikrát přitlačíme na dno. Hotové odložíme stranou a necháme vychladnout.
-
2
Do pánve vlijeme olej, rozpálíme a dozlatova cca 2-3 minuty orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme cukr, vývar, osmahnuté chilli papričky, krevety a tamarindovou pastu rozmíchanou v trošce horké vody. Zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, poté přivedeme k varu. Česnek nadrobno nasekáme, šalotku nakrájím na plátky, obojí osmahneme a přidáme ke krevetám. Vše ještě 3-4 minuty restujeme.
-
3
Hotovou směs rozdělíme do misek, dozdobíme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a ihned podáváme.