Telecí nožičky „osso buco“

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 ml Víno bílé
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 4 ks Rajčata soudková
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 kg Telecí nožičky
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 621 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 1940 mg
  • Vláknina 11880.2 mg
  • Vitamín A 11880.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.9 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek prolisujeme, cibuli, mrkev, řapíkatý celer, bazalku a petrželku nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Telecí nožičky po stranách nařízneme, aby se maso nevyboulilo. Smícháme mouku se solí, nožičky v ní obalíme, zprudka opečeme ze všech stran v hluboké pánvi s rozpáleným olejem. Po 2 - 3 minutách nožičky vyjmeme a uchováme v teple.

  • 3

    Do pánve teď dáme česnek, cibuli, mrkev a řapíkatý celer a restujeme 5 - 8 minut, dokud zelenina nezměkne. Zalijeme vínem, které necháme odpařit. Pak do pánve vrátíme opečené nožičky, přidáme nakrájená rajčata a rajský protlak, přilijeme vývar, přivedeme k varu. Okořeníme nasekanými bylinkami, osolíme a opepříme.

  • 4

    Zmírníme oheň, přikryjeme pokličkou a dusíme 1 - 1,5 hodiny, až maso začne odpadávat od kostí.

Komentáře k receptu