Znojemský hovězí guláš
Suroviny
- 750 g Hovězí kližka
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 4 ks Okurky nakládané
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 10 g
- Sodík 2869 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 1.9 mg
- Draslík 87.2 mg
- Vláknina 6348.2 mg
- Vitamín A 6348.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. V kastrole rozehřejeme sádlo a cibuli na něm osmažíme do světležluta.
-
2
Maso očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli a zprudka opečeme. Opečené maso zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme ostatní koření, osolíme a podlijeme. Dusíme do měkka. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme.
-
3
Na samý konec vaření přidáme do guláše 4 znojemské okurky rozkrájené na drobno nebo nastrouhané a krátce podusíme.