Rizoto a polévka z kuřete
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 67 g
- Sodík 1392 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 93.8 mg
- Draslík 525.7 mg
- Vláknina 9639 mg
- Vitamín A 9639 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, půlku cibule nakrájíme nadrobno, půlku necháme vcelku, petželku posekáme najemno.
-
2
Do hrnce vložíme kus kuřete, přisypeme kořenovou zeleninu, půlku celé cibule, osolíme, zalijeme vodou, přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 40 minut. Polévku scedíme, maso obereme od kosti, nakrájíme na malé kousky, třetinu masa a zeleniny vrátíme zpět do polévky. Z dušené rýže vezmeme asi třetinu a dáme do polévky, ještě přisypeme posekanou petrželku a polévku odstavíme.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme zbylou zeleninu s masem, osmahneme, přidáme scezený hrášek, zbytek dušené rýže, osolíme, opepříme, promícháme, prohřejeme a odstavíme.