Rizoto a polévka z kuřete

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Celer bulvový
  • 100 g Cibule
  • 80 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 40 g Mrkev kořen
  • 5 g Olej olivový
  • 150 g Rýže dušená
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 250 g Kuře
  • 30 g Petržel kořen
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 600 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 1392 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 93.8 mg
  • Draslík 525.7 mg
  • Vláknina 9639 mg
  • Vitamín A 9639 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, půlku cibule nakrájíme nadrobno, půlku necháme vcelku, petželku posekáme najemno.

  • 2

    Do hrnce vložíme kus kuřete, přisypeme kořenovou zeleninu, půlku celé cibule, osolíme, zalijeme vodou, přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 40 minut. Polévku scedíme, maso obereme od kosti, nakrájíme na malé kousky, třetinu masa a zeleniny vrátíme zpět do polévky. Z dušené rýže vezmeme asi třetinu a dáme do polévky, ještě přisypeme posekanou petrželku a polévku odstavíme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme zbylou zeleninu s masem, osmahneme, přidáme scezený hrášek, zbytek dušené rýže, osolíme, opepříme, promícháme, prohřejeme a odstavíme.

Komentáře k receptu