Salát z krevet a cukrových lusků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 20 g Cukr krupice
  • 100 g Nudle rýžové
  • 200 g Hrachové lusky
  • 20 g Oříšky piniové
  • 50 ml Omáčka sójová
  • 50 ml Ocet rýžový
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 218.9 mg
  • Vláknina 7450 mg
  • Vitamín A 7450 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýžové nudle spaříme vroucí vodou a necháme je v ní asi 10 minut stát.

  • 2

    Piniové oříšky nasucho opražíme na pánvi, přisypeme cukr, zalijeme rýžovým octem a sójovou omáčkou. Směs necháme vychladit.

  • 3

    Očištěné a omyté krevety spaříme vroucí vodou. Po vychladnutí je smícháme s nudlemi, hrachovými lusky a zálivkou s piniovými oříšky.

  • 4

    Salát ozdobíme dílky citronu, limetky a snítkou koriandru.

Komentáře k receptu