Třešňové lívance

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Třešně
  • 42 g Droždí
  • 1000 ml Mléko plnotučné
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 985 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 228.4 mg
  • Draslík 421.4 mg
  • Vláknina 10155 mg
  • Vitamín A 10155 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1258.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1564 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme vlažné mléko s vejci, rozdrobeným droždím, špetkou soli a vanilkovým cukrem. Přisypeme hladkou mouku a umícháme hladké těsto. Necháme na teplém místě vykynout.

  • 2

    Omyté, vypeckované třešně povaříme v troše vody, osladíme a zahustíme maizenou.

  • 3

    Vykynuté těsto naléváme do máslem vymazaného lívanečníku a lívance smažíme po obou stranách.

  • 4

    Podáváme teplé, přelité třešňovou omáčkou a ozdobené ušlehanou smetanou.

Komentáře k receptu