Třešňové lívance
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 985 kcal
- Sacharidy 119 g
- Tuky 43 g
- Sodík 487 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 228.4 mg
- Draslík 421.4 mg
- Vláknina 10155 mg
- Vitamín A 10155 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1258.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1564 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme vlažné mléko s vejci, rozdrobeným droždím, špetkou soli a vanilkovým cukrem. Přisypeme hladkou mouku a umícháme hladké těsto. Necháme na teplém místě vykynout.
-
2
Omyté, vypeckované třešně povaříme v troše vody, osladíme a zahustíme maizenou.
-
3
Vykynuté těsto naléváme do máslem vymazaného lívanečníku a lívance smažíme po obou stranách.
-
4
Podáváme teplé, přelité třešňovou omáčkou a ozdobené ušlehanou smetanou.