Broskve se zmrzlinou a smetanovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 13 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 45.1 mg
- Draslík 421.6 mg
- Vláknina 5960 mg
- Vitamín A 5960 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve spaříme vroucí vodou, oloupeme, vypeckujeme a dvě poloviny necháme stranou. Zbylé poloviny broskví rozmixujeme.
-
2
Rozmixované pyré zahřejeme, přilijeme mandlový likér, prohřejeme a vlijeme smetanu smíchanou s vanilkovým cukrem. Před podáváním do omáčky přidáme zelený pepř.
-
3
Na talířky upravíme broskve, vanilkovou zmrzlinu a vše přelijeme vychladlou smetanovou omáčkou.