Broskve se zmrzlinou a smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Zmrzlina vanilková
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Likér mandlový - Amaretto
  • 0.5 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 2 ks Broskve
  • 1 ks Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 45.1 mg
  • Draslík 421.6 mg
  • Vláknina 5960 mg
  • Vitamín A 5960 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve spaříme vroucí vodou, oloupeme, vypeckujeme a dvě poloviny necháme stranou. Zbylé poloviny broskví rozmixujeme.

  • 2

    Rozmixované pyré zahřejeme, přilijeme mandlový likér, prohřejeme a vlijeme smetanu smíchanou s vanilkovým cukrem. Před podáváním do omáčky přidáme zelený pepř.

  • 3

    Na talířky upravíme broskve, vanilkovou zmrzlinu a vše přelijeme vychladlou smetanovou omáčkou.

Komentáře k receptu