Salát z bílé ředkve se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 18 g
- Sodík 627 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 515.6 mg
- Vláknina 7780 mg
- Vitamín A 7780 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a vychlazenou ředkev nastrouháme najemno, ze zelí odkrojíme zvadlé a poškozené listy, vykrojíme košťál a nastrouháme nahrubo, suchary umeleme.
-
2
V míse smícháme ředkev se zelím, přidáme olej, sůl, umleté suchary a dobře promícháme. Před podáváním necháme salát vychladit.