Krevetový salát se žampiony a brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 8 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 157.5 mg
- Draslík 1667.2 mg
- Vláknina 12920.8 mg
- Vitamín A 12920.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a v míse smícháme s vyloupanými krevetami. Přidáme nasekanou petrželku, nadrobno nasekaný česnek a pažitku. Ochutíme solí, pepřem, zalijeme šťávou vylisovanou z půlky citronu, olejem a zakápneme brandy.
-
2
Necháme cca 15min odpočinout v lednici.
-
3
Salát podáváme s tmavým pečivem.