Salát z celeru s nivou a brandy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 500 g Celer bulvový
  • 70 g Ořechy vlašské
  • 80 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 60 ml Olej olivový
  • 40 ml Brandy
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 572 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 626.6 mg
  • Vláknina 8818 mg
  • Vitamín A 8818 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a oloupaný celer nastrouháme nahrubo a v míse zakapeme citronovou šťávou. Ořechy nasekáme nahrubo, nivu nastrouháme, křen nastrouháme najemno.

  • 2

    K celeru přidáme sýr, ořechy, křen, osolíme a opepříme. Přilijeme olej, brandy, dobře promícháme a před podáváním necháme vychladit.

Komentáře k receptu