Pilaf z králičího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 843 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 26 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 222.1 mg
- Draslík 958.5 mg
- Vláknina 7476.4 mg
- Vitamín A 7476.4 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králičí předek nakrájíme na malé kousky, vykostíme a kosti vyvaříme na vývar. Cibuli a zeleninu nadrobno, podusíme na
-
2
másle, přidáme maso a opečeme. Podlijeme vývarem a dusíme
-
3
doměkka.
-
4
Rýži opražíme na másle, přilijeme osolený vývar a dusíme. Zapékací nádobu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
-
5
Hotovou rýži smícháme s výpekem z masa a polovinu dáme do nádoby. Na ní dáme vrstvu masa a vrstvu rýže. Povrch uhladíme a potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným sýrem a zakapeme máslem.
-
6
Pečeme dorůžova.