Dušené hovězí na badyánu s fazolovými klíčky
Suroviny
- 450 g Hovězí svíčková
- 115 g Fazolové klíčky
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 3 ks Koriandr celý
- 2 ks Skořice celá
- 4 ks Badyán
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 hrst Koriandr čerstvý
- 3 stroužek Česnek
- 1 l Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1551 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 51.8 mg
- Draslík 2259 mg
- Vláknina 34008 mg
- Vitamín A 34008 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 191.7 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar vlijeme do většího hrnce, vložíme na menší kousky nakrájené maso, přidáme nadrobno nasekaný česnek, pokrájené koriandrové kořeny, skořici, badyán, sójovou i rybí omáčku a dochutíme cukrem. Přivedeme k varu a na mírném ohni necháme povařit cca 30 minut. Během vaření odstraníme všechnu vytvořenou pěnu.
-
2
Fazolové klíčky rozdělíme do misek, z hrnce vyjmeme skořici a badyán, hotovou omáčkou přelijeme klíčky, dozdobíme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, nasekanou natí koriandru a ihned teplé podáváme.