Krůtí pečená prsa
Suroviny
- 800 g Krůtí prsa
- 100 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Šalvěj sušená
- 2 ks Kedlubna
- 1 ks Vejce slepičí
- 8 plátek Veka
- 2 dl Mléko polotučné
- 2 dl Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Cibule sterilovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 32 g
- Sodík 788 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 213.3 mg
- Draslík 785.8 mg
- Vláknina 3096.5 mg
- Vitamín A 3096.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí prsní řízky opláchneme, osušíme, plátky masa podélně nařízneme, aby se vytvořily kapsy na nádivku.
-
2
Ohřátým mlékem přelijeme veku nakrájenou na kousky a necháme mléko vsáknout. Smícháme s vejcem, šalvějí, solí, pepřem, promícháme. Nádivku rozdělíme na plátky masa, zatlačíme ji do zářezů a sepneme párátky.
-
3
Rozpálíme v hrnci olej, plněná prsa osmahneme po všech stranách, přidáme kuřecí vývar a kastrol vložíme do předehřáté trouby na 70 minut.
-
4
Kedlubny oloupeme, nakrájíme na proužky. Po 30 minutách pečení je přidáme k masu s cibulkami a pokrájenou slaninou. Necháme dopéct.