Kdoulový aromatický likér
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
- Sacharidy 143 g
- Tuky 2 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 493.5 mg
- Vláknina 20 mg
- Vitamín A 20 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé kdoule omyjeme, osušíme a slupky okrájíme. Kdoule v nerezovém hrnci nahrubo rozmixujeme a přendáme do velké skleněné lahve, zalijeme 60% vodkou, zakryjeme a necháme 14 dní násadu luhovat. Odložíme ji do chladna, občas promícháme.
-
2
Po 14 dnech násadu přelijeme přes skládaný filtr. 700 ml šťávy z kdoulí smícháme s 50 ml čisté jablečné šťávy, 200 ml cukrového sirupu a přidáme 50 g glukózy.
-
3
Vše důkladně promícháme a znovu přefiltrujeme, necháme ustát a naplníme do lahví.