Rajčatový salát s cibulkou a mozzarellou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 15 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 342.6 mg
- Vláknina 4886.5 mg
- Vitamín A 4886.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibulky oloupeme a jemně pokrájíme, oloupaný česnek prolisujeme, bazalku omyjeme a nasekáme nadrobno. Mozzarellu krájíme na plátky.
-
2
Na talíře rozložíme plátky rajčat, Mozzarelly, olivy a posypeme cibulkou.
-
3
Na malé pánvi zahřejeme olej, na něj vložíme prolisovaný česnek a opatrně smažíme, aby zjemněl, ale nehzhnědl. Poté pánev odstavíme z ohně, vmícháme metlou balsamikový ocet, bazalku a směs nalijeme na připravený salát.