Domácí vaječný likér
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 18 g
- Sodík 38 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 746.4 mg
- Draslík 72.1 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky z čerstvých vajec důkladně oddělíme od bílků a dáme je do nerezového hrnce. Žloutky smícháme s cukrovým sirupem a začneme je mixovat. Postupně přidáváme vodku, vanilku, bílek a kondenzované neslazené mléko. Stále mixujeme, mléka přidáme jen tolik, aby celkové množství bylo 1 litr.
-
2
Ve vodní lázni zahřejeme směs za stálého míchání na 50 °C. Pak likér zakryjeme poklicí a necháme zchladit.
-
3
Před naplněním do lahví dokonale likér promícháme, abychom získali jednotnou a stejnorodou směs.