Karbanátky z rybího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 400 g Tuňák v oleji
  • 150 g Strouhanka
  • 100 g Majonéza
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 672 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 551 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 79.3 mg
  • Draslík 1375.1 mg
  • Vláknina 13785.2 mg
  • Vitamín A 13785.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.2 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, oškrábeme a vaříme v osolené vodě 15 minut, až změknou. Poté je slijeme a v misce rozšťoucháme s majonézou, necháme 30 minut chladnout.

  • 2

    Omyté šalotky a petrželovou nať jemně nasekáme, rybí maso rozebereme na kousky a vše zamícháme do rozšťouchaných brambor. Směs podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Vytvoříme placky, poprášíme je moukou a obalíme v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.

  • 4

    V pánvi rozpálíme olej a karbanátky na něm opékáme 3-4 minuty po každé straně, dokud nemají zlatavou barvu a nejsou křupavé. Opečené zbavíme přebytečného tuku savým papírovým ubrouskem.

  • 5

    Podáváme ozdobené citronem.

Komentáře k receptu