Karbanátky z rybího masa
Suroviny
- 750 g Brambory
- 400 g Tuňák v oleji
- 150 g Strouhanka
- 100 g Majonéza
- 1 ks Citrony
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Šalotka
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 31 g
- Sodík 551 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 79.3 mg
- Draslík 1375.1 mg
- Vláknina 13785.2 mg
- Vitamín A 13785.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.2 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, oškrábeme a vaříme v osolené vodě 15 minut, až změknou. Poté je slijeme a v misce rozšťoucháme s majonézou, necháme 30 minut chladnout.
-
2
Omyté šalotky a petrželovou nať jemně nasekáme, rybí maso rozebereme na kousky a vše zamícháme do rozšťouchaných brambor. Směs podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Vytvoříme placky, poprášíme je moukou a obalíme v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
-
4
V pánvi rozpálíme olej a karbanátky na něm opékáme 3-4 minuty po každé straně, dokud nemají zlatavou barvu a nejsou křupavé. Opečené zbavíme přebytečného tuku savým papírovým ubrouskem.
-
5
Podáváme ozdobené citronem.