Salát z mladých kedluben s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 13 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 32.2 mg
- Draslík 493.9 mg
- Vláknina 9383 mg
- Vitamín A 9383 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané kedlubny a oloupaná jablka, z kterých jsme vykrojili jádřince, nastrouháme najemno a zakapeme citronovou šťávou, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Zálivku připravíme smícháním smetany se solí, pepřem a cukrem.
-
2
V míse promícháme kedlubny a jablka se zálivkou a posypeme petrželovou natí. Před podáváním necháme salát vychladit.