Fazolový salát s rajčatovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 0.5 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1144.9 mg
  • Vláknina 24534.2 mg
  • Vitamín A 24534.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule a petrželovou nať nakrájíme nadrobno. V misce promícháme rajčatový protlak s olejem, pepřem a octem. Nakládané fazole i s nálevem necháme v rendlíku přejít varem, slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Do okapaných fazolí vmícháme cibuli s petrželovou natí a rajčatovou zálivku.

  • 3

    Před podáváním necháme salát vychladit.

Komentáře k receptu