Salát z hrachu a zeleniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 49 g
- Sodík 458 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 588.6 mg
- Vláknina 9709 mg
- Vitamín A 9709 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 8.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předvařený hrách uvaříme, scedíme, necháme okapat, cibuli a petrželovou nať nakrájíme nadrobno, okurku rozkrájíme na plátky, karotku očistíme a nahrubo nastrouháme. Zálivku připravíme smícháním majonézy s cukrem, solí a octem.
-
2
V míse promícháme hrách s karotkou a zálivkou. Salát ozdobíme plátky okurky, zasypeme cibulí a petrželovou natí.
-
3
Salát před podáváním necháme vychladit.