Salát z hrachu a zeleniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Majonéza
  • 600 g Karotka
  • 150 g Okurka salátová
  • 300 g Hrách žlutý předvařený
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 458 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 588.6 mg
  • Vláknina 9709 mg
  • Vitamín A 9709 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 8.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předvařený hrách uvaříme, scedíme, necháme okapat, cibuli a petrželovou nať nakrájíme nadrobno, okurku rozkrájíme na plátky, karotku očistíme a nahrubo nastrouháme. Zálivku připravíme smícháním majonézy s cukrem, solí a octem.

  • 2

    V míse promícháme hrách s karotkou a zálivkou. Salát ozdobíme plátky okurky, zasypeme cibulí a petrželovou natí.

  • 3

    Salát před podáváním necháme vychladit.

Komentáře k receptu