Teriyaki - zeleninový dip
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 2 g
- Sodík 922 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1483.9 mg
- Vláknina 12916 mg
- Vitamín A 12916 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky salátovou okurku a ředkvičky. Zralý síťovaný meloun oloupeme, odstraníme semena a nakrájíme na kostičky.
-
2
Zeleninu a meloun smícháme v míse a přidáme med a teriyaki. Dip ochutíme velmi malou špetkou mletého kardamomu a sambal oeleku a uložíme na 15 minut do chladničky.