Kapsy z perličky s karamelizovanými bramborami
Suroviny
- 750 g Brambory
- 700 g Perlička
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 2 dl Víno bílé
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 6 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Sirup kukuřičný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 196 g
- Sodík 315 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 192.7 mg
- Draslík 1691.7 mg
- Vláknina 17172.5 mg
- Vitamín A 17172.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev a pórek nakrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme lžíci oleje, vložíme zeleninu a 10 minut smažíme, poté přilijeme 1/3 kukuřičného sirupu, promícháme.
-
2
Pod studenou tekoucí vodou opláchneme maso z perličky, následně naklepeme, aby plátky byly tenčí. Pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Na každý řízek klademe lžíci zeleninové směsi, maso stočíme, kapsy sepneme párátky.
-
3
Rozpálíme v hrnci 2 lžíce oleje, kapsy osmahneme, přidáme víno a pod pokličkou povaříme 10 minut. Poté kapsy vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku přidáme smetanu, mírně povaříme, opepříme a přidáme sójovou omáčku.
-
4
Brambory oškrábeme a omyjeme. Vytvoříme z nich malé kuličky pomocí tvořítka na melouny. Rozpálíme ve woku olej a bramborové kuličky smažíme 15 minut, dokud nejsou hotové. Nakonec přidáme zbylý kukuřičný sirup a vložíme na 3 minuty do trouby, aby sirup zkaramelizoval.
-
5
Poté ihned podáváme.