Salát z letní zeleniny s citronovou šťávou a koriandrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Hrachové lusky
  • 250 g Hrášek
  • 250 g Rajčata Cherry
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 125 ml Olej olivový
  • 20 ml Ocet vinný
  • 2 l Voda pitná
  • 2 balení Chřest bílý
  • 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 325.3 mg
  • Vláknina 7429.3 mg
  • Vitamín A 7429.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spařený přepůlený chřest a hráškové lusky, zbavené tuhých částí, namočíme do ledové vody, aby zelenina neztratila barvu. Poté smícháme s hráškem, který jsme povařili asi 5 minut a také zchladili ledovou vodou. Přidáme rozpůlená cherry rajčátka, vmícháme dresing, připravený smícháním citronové šťávy s nasekanou koriandrovou natí, olivovým olejem a octem.

Komentáře k receptu