Broskvovo-jogurtové řezy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 9 g
- Sodík 57 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 12.7 mg
- Draslík 518.1 mg
- Vláknina 8353.3 mg
- Vitamín A 8353.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu vyložíme alobalem. Na něj rozlijeme čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni, smíchanou s kukuřičnými lupínky.
-
2
Polovinu broskví rozmixujeme s trochou nálevu, přidáme jogurt, cukr, vanilkový cukr, kůru nastrouhanou z půlky citronu a likér. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a rozpuštěnou želatinu. Rychle promícháme a vlijeme do formy. Mezitím prokládáme plátky zbylých broskví.
-
3
Dezert necháme ztuhnout v lednici, poté dozdobíme lístky meduňky a podáváme.