Rybí směs s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 500 g Filé rybí
  • 2 ks Celer - nať
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Pórek
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Bazalka
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 21 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1242.7 mg
  • Vláknina 10867 mg
  • Vitamín A 10867 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme, pórek omyjeme, nakrájíme na jemno. Omyjeme také celerovou nať a cukety, pokrájíme je na kolečka, očištěné žampiony na plátky, rajčata po omytí rozkrájíme na malé kousky. Bazalku a petrželovou nať jemně nasekáme.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej, poté 1 - 2 minuty smažíme česnek s pórkem, dokud pórek nezměkne. Přidáme oregano, plátky žampionů a kolečka celerové natě, vše za stálého míchání smažíme další 2 - 3 minuty. Pak vmícháme rajčatový protlak a vaříme přibližně 4 minuty, dokud směs nemá temně rudou barvu.

  • 3

    Přidáme kolečka cuket, kousky rajčat a víno, přivedeme do varu, za občasného míchání vaříme 5 minut, dokud směs nezačne houstnout. Do směsi vložíme rybí filé a dusíme přibližně 5 minut. Pokud bychom rybu vařili příliš dlouho, maso by se rozpadlo. Nakonec vmícháme bazalku a petrželovou nať.

Komentáře k receptu