Rybí směs s pórkem
Suroviny
- 400 g Rajčata
- 500 g Filé rybí
- 2 ks Celer - nať
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Pórek
- 4 ks Žampiony čerstvé
- 1 špetka Petržel - nať
- 1 špetka Bazalka
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 stroužek Česnek
- 1 dl Víno bílé
- 21 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 36 g
- Sodík 38 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1242.7 mg
- Vláknina 10867 mg
- Vitamín A 10867 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a prolisujeme, pórek omyjeme, nakrájíme na jemno. Omyjeme také celerovou nať a cukety, pokrájíme je na kolečka, očištěné žampiony na plátky, rajčata po omytí rozkrájíme na malé kousky. Bazalku a petrželovou nať jemně nasekáme.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme olej, poté 1 - 2 minuty smažíme česnek s pórkem, dokud pórek nezměkne. Přidáme oregano, plátky žampionů a kolečka celerové natě, vše za stálého míchání smažíme další 2 - 3 minuty. Pak vmícháme rajčatový protlak a vaříme přibližně 4 minuty, dokud směs nemá temně rudou barvu.
-
3
Přidáme kolečka cuket, kousky rajčat a víno, přivedeme do varu, za občasného míchání vaříme 5 minut, dokud směs nezačne houstnout. Do směsi vložíme rybí filé a dusíme přibližně 5 minut. Pokud bychom rybu vařili příliš dlouho, maso by se rozpadlo. Nakonec vmícháme bazalku a petrželovou nať.